Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ηρθε ο Μάης. Αποχαιρετισμός στον Σπύρο Παπαδήμα, τον δάσκαλο Τάι Τσι

Ο Σπύρος ήρθε στο στούντιο πριν από 5 χρόνια, δώρο από ουρανό, καθώς έψαχνα έναν καλό δάσκαλο Τάι Τσι για να συνυπάρχει στον χώρο μας. 
Το κέντρο βάρος και η συνειδητή μετατόπιση του, τα αραβουργήματα στα χέρια και ο τρόπος σύνδεσης των με την σπονδυλική στηλη, το βαθύ ελαφροπάτημα, όλη αυτή η μη Δυτική σωματική γνώση που ξεπερνάει χρονικά το τώρα των μεταμοντέρνων τεχνικών είναι για μένα αναπόσπαστα στοιχεία στον κόσμο ενός χορευτή. 
Πέρα απο όλα αυτά έφερε κάτι σπάνιο στον χορό γύρω μας στην Ελλάδα, την σωματοποίηση αυτών που διδάσκει, ο Σπύρος εκτός από καλός δάσκαλος συμπεριφερόταν με τις αξίες του Τάι Τσι, ήταν η ευγένεια, η συνέπεια, η σοβαρότητα, ο σιωπηλός τρόπος να αφήνεις τα προβλήματα να χάνουν την κόψη τους. 
Έφερε μαζί του και κάτι σπάνιο, μαθητές που δεν είχαν σχέση με το machismo και την μυστικιστική αυταρέσκεια που συναντάμε στις πολεμικές τέχνες. 
Ευχαριστώ τον Σπύρο και τους μαθητές-τριες του, θα μου λείψουν.
Εσείς μπορείτε να τους συναντήσετε στου Φιλοπάππου όπου συνεχίζουν κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τις συναντήσεις τους μέσα στην φύση (6946532177).
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου