Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Το Jam του αποχαιρετισμού

Αποχαιρετάμε με ένα Jam την φετινή σεζόν αλλά κυρίως αποχαιρετάμε έναν συγχορευτή μας, τον Ομάρ.

Ο Ομάρ, πρόσφυγας από την Συρία, πρωτοήρθε στο jam στο Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση πριν δύο χρόνια και το ίδιο βράδυ την ώρα που έφευγε από το στούντιο, τον συνέλαβαν διότι δεν είχε χαρτιά. Στις επόμενες μέρες όταν πηγαίναμε να τον δούμε στο τμήμα, οι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν γιατί τόσος κόσμος πήγαινε να τον δει, οι αστυνομικοί δεν ξέρουν από Contact Improvisation, ούτε και οι δικηγόροι όταν τους έλεγα ότι αυτό που γράφαμε στα γράμματα στήριξης ότι ήταν πολύ καλός χορευτής ήταν αλήθεια.

Αφότου βγήκε, ο Ομάρ υπήρξε αναπόσπαστο μέλος του στούντιο, παρακολουθούσε μαθήματα, όχι μόνο Contact και σηκώματα που του αρέσουν πολύ, αλλά και σύγχρονο και Γκράχαμ ακόμα και φραπέ στο μπαλέτο.
Συμμετείχε σε παραστάσεις, όταν χτύπησε σοβαρά τον ώμο του μια μέρα πριν παρουσιάσουμε τον «Διάβολο στην πλατεία Κουμουνδούρου” αρνήθηκε να μην χορέψει ακόμα και στην δύσκολη σκηνή όπου έπρεπε να κάνει contact ενώ του έριχναν κουβάδες με νερό σαν να πνιγόταν, συνέχεια μας έφερνε τα ζωγραφιστά γλυκά - τούρτες του, κυριολεκτικά δεν έγινε δουλειά στο στούντιο που να μην συμμετείχε. Από τους βασικούς υποστηρικτές του Jam, δεν υπήρξε πετυχημένο jam χωρίς αυτόν, έχω την εντύπωση ότι πολλοί έρχονταν για να χορέψουν μαζί του.

Τώρα ο Ομάρ, με επίσημα χαρτιά πλέον, θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη, αναζητώντας και ένα νέο στόχο, να χορέψει.
Πριν φύγει, θα στήσει για τελευταία φορά στην ταράτσα το πάτωμα. Αν και ξέρουμε ότι δεν θα βρει κοινότητα να τον αγκαλιάσει τόσο πολύ, τον αποχαιρετάμε με ένα jam για να θυμάται την καλύτερη Ελλάδα.
Εμείς μένουμε πίσω μαζί με τους αστυνομικούς.

Παρασκευή 31 Ιουλίου από τις 8 έως όσο χορεύετε
Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση, Πλατεία Κουμουνδούρου, στην ταράτσα

Είσοδος ελεύθερη, χωρίς χαρτιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το Jam
https://www.flickr.com/photos/105339146@N07/sets/72157656315571330